Spaghetti z limonką, awokado, zieloną papryką i pietruszką

Spaghetti nie musi być nudne. Przepis na szybki, oryginalny makaron z awokado. To danie to witaminowa petarda.

Dodany przez:

Makarony

Ocena:

(średnia 4.5 z 4 głosów)

Składniki

  • 320 g Spaghetti N ° 3 Agnesi
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 zielona papryka
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sok z limonki
  • ser Parmezan
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Drobno posiekaną cebulkę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Gdy się zarumieni dodaj pokrojoną zieloną paprykę
  2. W między czasie zagotuj wodę na makaron
  3. Gdy papryka zacznie się rumienić dodaj odrobinę wody, następnie duś pod przykryciem przez kilka minut
  4. Obrane awokado rozgnieć widelcem aż do uzyskania gładkiej konsystencji
  5. Dodaj sól, pieprz i świeżo wyciśnięty sok z limonki
  6. Gdy papryka będzie już miękka dodaj pastę z awokado i trochę oleju
  7. Odcedź spaghetti, dodaj zielony sos, dopraw solą i pieprzem
  8. Posyp świeżą natką pietruszki, startym parmezanem i skórką z limonki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy