Spaghetti z kulkami mięsnymi

Spaghetti lekko zmodyfikowane

kotlety mielonesos pomidorowydania z makaronemspaghetti

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 174 głosów)

Składniki:

  • 40 dkg łopatki wieprzowej
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • tymianek, dymka
  • 1 słoik sosu do spaghetti
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 dkg pieczarek
  • sól, pieprz, chili
  • oliwa do smażenia
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso opłukać, pokroić i zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą i drobno posiekane tymianek i dymkę. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować małe kuleczki, obtaczać w mące i smażyć na oliwie.
  • Pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na oliwie. Wlać sos i pomidory oraz wsypać pokrojone pieczarki. Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu i całość gotować nie niewielkim ogniu około pół godziny aż sos nieco zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem, chili i świeżym oregano.
  • Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wymieszać z sosem.
  • Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy