Spaghetti w sosie śmietanowym

Ocena:

4.53 (152)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Sos śmietanowy z wędzonym boczkiem

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti,
  • 250 gram wędzonego boczku,
  • szklanka śmietany
  • kostka rosołowa
  • oliwa

Spaghetti w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  • Boczek drobno kroimy i na małym ogniu podsmażamyna łyżeczce oliwy.Gdy się lekko zarumieni dodajemy pół kostki rosołowej rozpuszczonej w połowie szklanki gorącej wody i śmietanę,podgrzewając wkładamy makaron na patelnię.
  • Podsmażamy chwilkę razem mieszając
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne