Sos szpinakowy

Bardzo lubimy ten sosik. Często podaję go do polania ziemniaków, klusków kładzionych czy makaronu.

Sosy

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.4 z 209 głosów)

Składniki:

  • szpinak mrożony 1 op
  • śmietana 4 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Szpinak rozmrażamy na patelni pod przykrywką, nie odparowujemy. Gotujemy ok 5 minut, solimy, pieprzymy, dodajemy zmiażdżony czosnek, śmietanę cały czas gotując. Doprawiamy do smaku cukrem i gałką muszkatołową.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: