Sos Paprykowy

Ten sos dodaję do spagetti ,placków ziemniaczanych i do mięs ,jest pyszny polecam.

Dodany przez:

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 3.25 z 4 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 3 kg papryki czerwonej słodkiej
  • 3 dkg papryki chili
  • 1/2 kg cukru
  • 8 dkg soli
  • 1/2 l oliwy
  • 1 1/2 szklanki octu
  • 60 dkg przecieru pomidorowego (pudliszki)
  • 7 średnich głowek czosnku (wycisnąc przez praskę)
  • 7 lisci laurowych

Przygotowanie

  1. Papryke slodką i chili zemlec przez maszynkę do mięsa ,o drobnych otworach ,dodac sól cukier olej ,gotowac wszystko razem 15 min.
  2. Następnie dodac ocet ,przecier pomidorowy,wycisnięty czosnek,.liscie laurowe .
  3. Wszystko gotowa jeszcze przez 10 min ,gorący sos wlewac do słoików .
czosnek sos Papryka przecier pomidorowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze