SOS KOPERKOWO CHRZANOWY

Przepis braci Kuroni który wdrożyłam w moje ,,kuchenne"zycie.Smaczny na gorąco jak również na zimno.

SosyPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.39 z 164 głosów)

Składniki:

  • 1 cebula
  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • 60 g masła miękkiego
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyzki chrzanu
  • 2 peczki koperku
  • 200 ml smietany

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • MAsło roztapiamy na małym ogniu,cebulkę kroimy na kosteczkę,szklimy na masełku.Dodajemy mąkę,energicznie mieszamy.Dodajemy gorący bulion,mieszamy aby nie powstały grudki.Częscią powstałego sosu hartujemy śmietanęi wszystko razem mieszamy.Dodajemy chrzan,koperek,doprawiamy wg uznania solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy