Sos chrzanowy z żurawiną

Idelanie pasuje do jajek i wędlin

SosymajonezPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 194 głosów)

Składniki:

  • 1 łyżka śmietany 18 %
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu żurawinowego
  • pieprz świerzo mielony
  • 1/4 jabłka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jabłko obrać i zetrzeć na drobnej tarce. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę, chrzan i jabłko, wymieszać. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy