SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

Smaczny na gorąco jak również na zimno.Pyszny do białej kiełbasy i wędlin

Dodany przez:

SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 cebula
  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • 60 g masła miękkiego
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyzki chrzanu
  • 2 peczki koperku
  • 200 ml smietany

Przygotowanie

  1. MAsło roztapiamy na małym ogniu,cebulkę kroimy na kosteczkę,szklimy na masełku.Dodajemy mąkę,energicznie mieszamy.Dodajemy gorący bulion,mieszamy aby nie powstały grudki.Częscią powstałego sosu hartujemy śmietanęi wszystko razem mieszamy.Dodajemy chrzan,koperek,doprawiamy wg uznania solą i pieprzem.
przekąska koperek chrzan
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze