Sorbet pomarańczowy.

Ocena:

4.53 (191)

  • 20 min.
  • dla 2 osób
Pomarańcze umyć,obrać dokładnie oraz zmiksować je z sokiem lub konfiturą pomarańczową.Zamraż-
-ać

Składniki:

  • 2 duże dorodne pomarańcze,
  • 1 szklanka soku z pomarańczy lub konfitury,
  • 1 łyżka cukru.

Sorbet pomarańczowy. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Pomarańcze umyć w bieżącej wodzie oraz bardzo dokładnie obrać ze skórek,a także błonek,wybier-
  • -ając łyżeczką miąższ.
  • 2.Do miksera z komorą wlać szklankę soku soku pomarańczowego,dodać miąższ z pomarańcz i łyżkę
  • cukru.Zmiksować,a następnie przełożyć na podłużny nieco głębszy półmisek i wstawić do zamrażalnika na 45 min.
  • 3.Podczas zamrażania przemieszać widelcem masę co jakiś czas,a po czasie wyjąć półmisek z ma-
  • -są sorbetową i rozłożyć do małych czareczek(może wyjść do 2 porcji małych).Podawać od razu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne