Sorbet pomarańczowy.

Pomarańcze umyć,obrać dokładnie oraz zmiksować je z sokiem lub konfiturą pomarańczową.Zamraż- -ać

Desery

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
50.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 191 głosów)

Składniki:

  • 2 duże dorodne pomarańcze,
  • 1 szklanka soku z pomarańczy lub konfitury,
  • 1 łyżka cukru.

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1.Pomarańcze umyć w bieżącej wodzie oraz bardzo dokładnie obrać ze skórek,a także błonek,wybier-
  • -ając łyżeczką miąższ.
  • 2.Do miksera z komorą wlać szklankę soku soku pomarańczowego,dodać miąższ z pomarańcz i łyżkę
  • cukru.Zmiksować,a następnie przełożyć na podłużny nieco głębszy półmisek i wstawić do zamrażalnika na 45 min.
  • 3.Podczas zamrażania przemieszać widelcem masę co jakiś czas,a po czasie wyjąć półmisek z ma-
  • -są sorbetową i rozłożyć do małych czareczek(może wyjść do 2 porcji małych).Podawać od razu.

Kalorie: 50.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: