Sorbet pomarańczowy.

Pomarańcze umyć,obrać dokładnie oraz zmiksować je z sokiem lub konfiturą pomarańczową.Zamraż- -ać

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
50 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 4 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 duże dorodne pomarańcze,
  • 1 szklanka soku z pomarańczy lub konfitury,
  • 1 łyżka cukru.

Przygotowanie

  1. 1.Pomarańcze umyć w bieżącej wodzie oraz bardzo dokładnie obrać ze skórek,a także błonek,wybier-
  2. -ając łyżeczką miąższ.
  3. 2.Do miksera z komorą wlać szklankę soku soku pomarańczowego,dodać miąższ z pomarańcz i łyżkę
  4. cukru.Zmiksować,a następnie przełożyć na podłużny nieco głębszy półmisek i wstawić do zamrażalnika na 45 min.
  5. 3.Podczas zamrażania przemieszać widelcem masę co jakiś czas,a po czasie wyjąć półmisek z ma-
  6. -są sorbetową i rozłożyć do małych czareczek(może wyjść do 2 porcji małych).Podawać od razu.
deser desery pomarańcze sorbety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze