SOK Z KWIATOW CZARNEGO BZU

PYCHA !!! BARDZO AROMATYCZNY SOK

Dodany przez:

SOK Z KWIATOW CZARNEGO BZU

Przetwory

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4.29 z 7 głosów)

Składniki

  • 30 KIŚCI BZU
  • 1 CYTRYNA ZE SKORKA
  • 1 LITR PRZEGOTOWANEJ WODY (ZIMNEJ)
  • 1 ŁYŻKA KWASKU CYTRYNOWEGO
  • 2 KG CUKRU

Przygotowanie

  1. KIŚCIE BZU PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI .PIERWSZA UŁOŻYĆ W GARNKU ,NA TO POKROIĆ PÓŁ CYTRYNY ZE SKORKA W PLASTRY. NA CYTRYNĘ UKŁADAMY POZOSTAŁE KIŚCIE BZU I RESZTĘ CYTRYNY POKROJONEJ W PLASTRY.DO PRZEGOTOWANEJ ZIMNEJ WODY DODAJEMY KWASEK CYTRYNOWY I ZALEWAMY KIŚCIE BZU. DOBRZE JAK KIŚCIE SA CZYMŚ PRZYCIŚNIĘTE. POZOSTAWIAMY TO NA 48 GODZIN. PO TYM CZASIE ODCEDZAMY PRZEZ SZMATKĘ. DO UZYSKANEGO SYROPU DODAJEMY CUKIER I PODGRZEWAMY DELIKATNIE DO ROZPUSZCZENIA SIĘ CUKRU.NIE GOTUJEMY!!! WLEWAMY DO SŁOICZKÓW LUB BUTELEK. NIE PASTERYZUJEMY!
przetwory sok bez
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy