Soczysta pierś z kurczaka

Pyszna, rozpływająca się w ustach pierś z kurczaka,niskokaloryczna, ponieważ nie dodajemy tłuszczu.

dania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 210 głosów)

Składniki:

  • pierś z kurczaka ilość zależna od liczby osób
  • folia aluminiowa
  • ewentualnie przyprawy jakie, kto lubi
  • ewentualnie ananas lub jakieś warzywa

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pierś z kurczaka płuczemy, odrzucamy tłuste fragmenty. Następnie lekko rozbijamy ją ręką. Posypujemy ulubionymi przyprawami (i teraz w zależności od wersji: kładziemy na niej plaster ananasa lub warzywa, bądź niczego nie dokładamy) i bardzo szczelnie owijamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 st. i trzymamy jakieś 15 minut. Ja po tym czasie wyjmuję pierś, rozwijam folię i kładę na piersi plaster żółtego sera.
  • Ja najczęściej robię ją z ananasem i żółtym serem, ale można robić ją samą wtedy też można dodać jakiś sos. Pysznie rozpływa się w ustach.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy