Snikers

Pyszny przekładaniec, łatwy w przygotowaniu, a przy tym bardzo efektowany i smaczny deser.

dodany przez: alicja123

Ciasta przekładaniec snickers Desery

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Kalorie:
300 kcal
Ocena:

(średnia 4.54 z 145 głosów)


Składniki:

  • Ciasto:
  • 60 dkg mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 20 dag margaryny
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Polewa orzechowa:
  • 1/2 kostki margaryny
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 20 dag posiekanych orzechów włoskich
  • Krem 1:
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • Krem 2:
  • 1 puszka skondensowanego mleka słodkiego

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować 2 godziny - ostudzić.
  • Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną i posiekać z margaryną. Dodać pozostałe
  • składniki i zagnieść ciasto, po czym podzielić je na 3 części.
  • Wylepić cieniutko ciastem trzy identyczne, prostokątne formy (20 na 30) wyłożone papierem do pieczenia. Na jedną część ciasta wylewamy gorącą polewę orzechową (wszystkie składniki łączymy i podgrzewamy). Upiec wszystkie części ciasta, w temp. 200°C przez około 20 min.
  • Ugotować budyń śmietankowy, zużywając 1/3 mleka mniej niż jest w przepisie (nie zapomnieć o wzbogaceniu budyniu łyżeczką masła). Gorący budyń wylać na jeden płat ciasta.
  • Upieczony i ostudzony placek z budyniem, przykrywamy drugim plackiem posmarowanym karmelem, a następnie nakrywamy plackiem z polewą orzechową.

Kalorie: 300

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy