Smoothies w czterech smakach

Przepis na smoothies: sojowo-malinowe, porzeczkowo-grejpfrutowe, wieloowocowe i wiśniowe.

Dodany przez:

Smoothies w czterech smakach

Koktajle

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • SMOOTHIES SOJOWO-MALINOWE:
  • 25 dag malin
  • 2 łyżki płynnego miodu lub syropu z agawy
  • 2 łyżki zarodków pszennych
  • 10 dag greckiego jogurtu
  • 300 ml mleka sojowego
  • SMOOTHIES PORZECZKOWO-GREJPFRUTOWE:
  • różowy grejpfrut
  • 2 nieduże banany
  • 1/2 kg czerwonych porzeczek
  • sok z cytryny
  • brązowy cukier
  • SMOOTHIES WIELOOWOCOWE:
  • obrane i pokrojone mango
  • 1/2 świeżego ananasa
  • banan
  • szklanka soku z pomarańczy
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego
  • płynny miód do smaku
  • ok. szklanki malin, borówek, porzeczek, jagód, jeżyn itd.
  • SMOOTHIES WIŚNIOWE:
  • szklanka wiśni
  • szklanka mleka kokosowego
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie

  1. Miksujemy składniki poszczególnych koktajli, nalewamy do butelek lub szklanek; najwygodniej pić je przez szeroką słomkę. Do każdego smoothie można sobie dosypać otrąb, płatków, zarodków pszennych – żeby były bardziej sycące.
Śniadanie drinki napoje koktajl smoothies sojowo-malinowe porzeczkowo-grejpfrutowe smoothies wieloowocowe smoothies wiśniowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze