Smoothie arbuzowo-truskawkowe

Pyszny napój

DeseryNapojekoktajl

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 159 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg arbuza
  • 300 g truskawek
  • Cukier do smaku
  • 4 kostki lodu

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z arbuza odkroić skórkę. Z miąższu usunąć pestki a następnie pokroić go w kostkę. Wrzucić do kielicha miksera. Truskawki umyć, usunąć szypułki. Dorzucić do arbuza. Zasypać cukrem (zależy od słodkości owoców. Ja dałam 3 łyżki bo truskawki były bardzo słodkie, ale arbuz był mało słodki).
  • Wrzucić lód, zamknąć pokrywę i zmiksować na największej mocy aż napój będzie idealnie gładki. Można go wg uznania rozcieńczyć wodą lub sokiem np. jabłkowym.
  • Rozlać do szklaneczek lub buteleczek i podawać ze słomką

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy