Smażony karczek

Pyszny karczek można przyrządzić zarówno na patelni jak i na grillu

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.75 z 4 głosów)

Składniki

  • 4 kotlety z karkówki
  • 3 łyżki smalcu
  • przyprawa do kurczaka
  • czosnek granulowany
  • łyżka oleju
  • 1 cebula

Przygotowanie

  1. Kotlety cienko rozbić. Posypać przyprawą i czosnkiem z obu stron i posmarować olejem. Odstawić na 10 minut. Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Karczek podawać z ziemniakami posypanymi cebulką i z czerwoną kapustą.
mięso obiad kotlety karczek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze