Smażone Filety z Pstrąga

Pożywne i zdrowe danie dla tych co lubią ryby.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2 Pstrągi
  • Sok z cytryny
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki margaryny
  • 1 Jajko
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy

Przygotowanie

  1. ► Pstrągi wypatroszyć, wyfiletować, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /.
  2. ► Rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku.
  3. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 10 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Można podać na przykład z ryżem.
ryby jajko pstrąg sok z cytryny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze