SMAŻONE BURACZKI
Buraczki zasmażane na maśle mają "nieziemski" smak. Są delikatne i aksamitne
Dodany przez:
tila0
SMAŻONE BURACZKI
Na ciepło
- Czas przygotowania:
- Porcje:
- 3 porcji
Ocena:
(średnia 4.43 z 7 głosów)
- Danie wegetariańskie
- Szybka kuchnia
Składniki
- 4 ugotowane BURAKI
- 2-3 łyżki MASŁA
- sól, pieprz
Przygotowanie
- 1. Buraki gotować w osolonej wodzie w skórce. Buraki gotujemy na półmiękko
- 2. Studzimy buraki, obieramy i trzemy na najmniejszych oczkach tarki.
- 3. W rondlu roztapiamy i lekko zrumieniamy masło, dodajemy buraki. Smażymy ok 15 minut na małym ogniu. Doprawiamy pieprzem i solą.
- SMACZNEGO !!!
Komentarze