SMAŻONE BURACZKI

Buraczki zasmażane na maśle mają "nieziemski" smak. Są delikatne i aksamitne

SałatkiPrzystawkiburaczkiPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Składniki:

  • 4 ugotowane BURAKI
  • 2-3 łyżki MASŁA
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1. Buraki gotować w osolonej wodzie w skórce. Buraki gotujemy na półmiękko
  • 2. Studzimy buraki, obieramy i trzemy na najmniejszych oczkach tarki.
  • 3. W rondlu roztapiamy i lekko zrumieniamy masło, dodajemy buraki. Smażymy ok 15 minut na małym ogniu. Doprawiamy pieprzem i solą.
  • SMACZNEGO !!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: