Słodka pieczona gruszka z żurawiną na ciepło

Słodki, błyskawiczny deser.

dodany przez: qchenneinspiracje qchenneinspiracje

Desery Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 142 głosów)


Składniki:

  • Składniki (ilość zależy od tego ile deserów chcemy zrobić):
  • * ciasto francuskie
  • * słodkie gruszki
  • * brązowy cukier
  • * konfitura żurawnowa

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. bez termoobiegu
  • 2. Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy na pół.
  • 3. Z ciasta francuskiego wycinamy pasek szerokości 8-10 cm.
  • 4. Gruszkę kładziemy na cieście francuskim,posypujemy brązowym cukrem i wstawiamy do piekarnika.
  • 5. Pieczemy 10-12 minut.
  • 6. Dekorujemy podgrzaną konfiturą żurawinową.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy