Ślimaczki z ciasta francuskiego.

Szybka przekąska, która pomogła mi "wyczyścić" lodówkę. Szybko się też rozeszła.

dodany przez: msewka 14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n

Zapiekanki Szynki Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 193 głosów)


Składniki:

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • 8 plastrów sera żółtego (ja użyłam salami)
  • 8 cienkich plasterków szynki (ja użyłam z posypką gyrosa

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Rozwijamy płat ciasta francuskiego.Układamy wzdłuż dłuższej krawędzi 4 plastry sera, na nich 4 plastry szynki. Trochę niżej kolejne.Zostawiamy kilka centymetrów wolnej przestrzeni wzdłuż drugiej długiej krawędzi.Zwijamy w roladę, ale niezbyt ściśle, bo ciasta w trakcie pieczenia przybywa.Kroimy rulon w 0,5 cm plasterki i układamy na papierze do pieczenia przekrojem do góry. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.Wierzch ślimaczków wilgotną dłonią lekko smarujemy po wierzchu.Wstawiamy do piekarnika na ok.15 minut.Można jeść na zimno i na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy