,,Śledziowa bieda „:

Przepis znalazłam wśród pożółkłych kartek z przepisami jakie pozostały po mojej Prababci

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 płat śledzia Matias w oliwie
  • 1 ogórek kiszony duży
  • ½ szklanki śmietany gęstej , kwaśnej 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • odrobina cukru do smaku
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w ,, mundurkach „ . Obrać, pokroić w grube plastry. Ogórka pokroić w plasterki . Śledzia przekroić na kawałki ok. 0,5 centymetra grubości . Śmietanę , majonez, musztardę , Pieprz, cukier wymieszać , doprawić do smaku wg uznania. Na półmisku ułożyć pokrojone ziemniaki . Przełożyć je plasterkami ogórka . Obok wylać sos .Na sos położyć kawałki śledzia . Posypać natką pietruszki i świerzo zmielonym czarnym pieprzem .
ryby przekąski obiad sałatka przekąska wegetariańska ziemniaki śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze