śledzik w dwóch sałatkach

Kolorowe śledzie.

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.55 z 151 głosów)

Składniki:

  • 5 filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 3 jabłka
  • oliwa
  • śmietana
  • keczup
  • musztarda

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Filety wymoczyć,pokroić na kawałki,włożyć do słoika /mozna dodać pokrojoną cebulkę/ i zalac oliwą.Odstawić na 24 godziny - można na dłużej.
  • Cebulę obrać,pokroić w talarki. Na patelnię wlac 2 łyzki oliwy dodac celuble i zeszklić - nie rumienić.Nastepnie do cebuli dodać keczup w takiej ilości aby połączył się z cebulą i nadał jej koloru.
  • Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej,delikatnie posolić dodać łyżeczkę musztardy i śmietanę - do smaku.
  • Na półmisku ułożyć wyjęte z oliwy śledzie i obłożyć je przygotowanymi sałatkami.
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy