Śledzie z żurawiną

najlepsze po 2-3 dniach

Dodany przez:

Śledzie z żurawiną

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg sledzi marynowanych z octu
  • 4 duże cebule cukrowe
  • 200 gram suszonej żurawiny
  • 10 ziarenek pieprzu kolorowego
  • 1 litr oleju słonecznikowego, ma zakryć sledzie

Przygotowanie

  1. Z filetów zdjąć skórę. Pokroić je na kawałki.
  2. Żurawinę zalać wrzącą wodą, odstawić na kilka minut i osączyć.
  3. Cebule pokroić w talarki.
  4. W słoju układać warstwami: cebula, sledzie, żurawina, cebula
  5. Wrzucić pieprz i zalać olejem.
  6. Słoik zakręcić i wynieść w chłodne miejsce.
  7. Najlepsze dopiero po 2-3 dniach
ryby Boże Narodzenie obiad przekąska kolacja cebula śledzie żurawina oliwa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze