Śledzie z żurawiną

najlepsze po 2-3 dniach

Przekąski

Czas przygotowania:
4320 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 159 głosów)

Składniki:

  • 1 kg sledzi marynowanych z octu
  • 4 duże cebule cukrowe
  • 200 gram suszonej żurawiny
  • 10 ziarenek pieprzu kolorowego
  • 1 litr oleju słonecznikowego, ma zakryć sledzie

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z filetów zdjąć skórę. Pokroić je na kawałki.
  • Żurawinę zalać wrzącą wodą, odstawić na kilka minut i osączyć.
  • Cebule pokroić w talarki.
  • W słoju układać warstwami: cebula, sledzie, żurawina, cebula
  • Wrzucić pieprz i zalać olejem.
  • Słoik zakręcić i wynieść w chłodne miejsce.
  • Najlepsze dopiero po 2-3 dniach

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy