Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

Pyszne śledzie po szwajcarsku.

Przekąski

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 176 głosów)

Składniki:

  • 5 śledzi solonych
  • 2 cebule
  • 3 łyżki keczupu
  • 100 gr sera feta
  • szczypiorek 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 łyżeczka
  • koperek 1 łyżeczka
  • 1 szkl oleju
  • 4 łyżki octu

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebule pokroić, posypać przyprawami zalać octem i olejem i odstawić na 2 godziny. Śledzie zwinąć w rolmopsy lub podzielić wedle uznania.
  • Do cebulki dodać keczup, i pokrojony w kostkę ser feta , lekko przemieszać i przykryć w naczyniu ułożone śledzie.
  • Innym sposobem można keczup rozprowadzić na dnie naczynia, ułozyć śledzie i przykryć cebulką w oleju z serrm feta.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy