sledzie_z_serem_feta_po_szwajcarsku

Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

Ocena:

4.38 (182)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
Pyszne śledzie po szwajcarsku.

Składniki:

  • 5 śledzi solonych
  • 2 cebule
  • 3 łyżki keczupu
  • 100 gr sera feta
  • szczypiorek 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 łyżeczka
  • koperek 1 łyżeczka
  • 1 szkl oleju
  • 4 łyżki octu

Śledzie z serem feta (po szwajcarsku) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebule pokroić, posypać przyprawami zalać octem i olejem i odstawić na 2 godziny. Śledzie zwinąć w rolmopsy lub podzielić wedle uznania.
  • Do cebulki dodać keczup, i pokrojony w kostkę ser feta , lekko przemieszać i przykryć w naczyniu ułożone śledzie.
  • Innym sposobem można keczup rozprowadzić na dnie naczynia, ułozyć śledzie i przykryć cebulką w oleju z serrm feta.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne