ŚLEDZIE Z MUSZTARDĄ

FAJNA SAŁATKA NA ŚWIĘTA ,MOŻNA JĄ TEŻ PODAWAĆ Z ZIEMNIACZKAMI GOTOWANYMI W MUNDURKACH

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
240 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 154 głosów)

Składniki:

  • 5 MATIASÓW
  • 5 DUŻYCH CEBUL
  • PIEPRZ
  • MUSZTARDA
  • OLEJ
  • OCET

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ŚLEDZIE MOCZYĆ W WODZIE OKOŁO 3 -3 I PÓŁ GODZINY W ZALEŻNOŚĆI CZY SĄ BARDZO SŁONE. GDY BĘDĄ DOBRE WYJĄĆ Z WODY, POSYPAĆ PIEPRZEM,POSMAROWAĆ DELIKATNIE MUSZTARDĄ (NAJLEPSZA JEST SAREPSKA) I POKROIĆ NA KAWAŁKI . PRZEŁOŻYŻ DO MISKI I SKROPIĆ OCTEM. CEBULE POKROIĆ W KOSTKĘ. PRZEKŁADAĆ DO MISKI W KTÓREJ BĘDZIE PODANE KŁADĄC WARSTWĘ ŚLEDZI I WARSTWĘ CEBULI . WSZYSTKO ZALAĆ OLEJEM . MOŻNA TEŻ PRZECHOWYWAĆ NAWET KILKA DNI WTEDY POLECAM WŁOŻYĆ W SŁOIKI ŻEBY CAŁA LODÓWKA NIE PRZESZŁA ZAPACHEM RYBY.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy