ŚLEDZIE Z MUSZTARDĄ

FAJNA SAŁATKA NA ŚWIĘTA ,MOŻNA JĄ TEŻ PODAWAĆ Z ZIEMNIACZKAMI GOTOWANYMI W MUNDURKACH

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 5 MATIASÓW
  • 5 DUŻYCH CEBUL
  • PIEPRZ
  • MUSZTARDA
  • OLEJ
  • OCET

Przygotowanie

  1. ŚLEDZIE MOCZYĆ W WODZIE OKOŁO 3 -3 I PÓŁ GODZINY W ZALEŻNOŚĆI CZY SĄ BARDZO SŁONE. GDY BĘDĄ DOBRE WYJĄĆ Z WODY, POSYPAĆ PIEPRZEM,POSMAROWAĆ DELIKATNIE MUSZTARDĄ (NAJLEPSZA JEST SAREPSKA) I POKROIĆ NA KAWAŁKI . PRZEŁOŻYŻ DO MISKI I SKROPIĆ OCTEM. CEBULE POKROIĆ W KOSTKĘ. PRZEKŁADAĆ DO MISKI W KTÓREJ BĘDZIE PODANE KŁADĄC WARSTWĘ ŚLEDZI I WARSTWĘ CEBULI . WSZYSTKO ZALAĆ OLEJEM . MOŻNA TEŻ PRZECHOWYWAĆ NAWET KILKA DNI WTEDY POLECAM WŁOŻYĆ W SŁOIKI ŻEBY CAŁA LODÓWKA NIE PRZESZŁA ZAPACHEM RYBY.
ryby Boże Narodzenie sałatki sałatka przekąska śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze