śledzie w sosie curry

śledzie pyszne i bardzo szybkie danie

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 9 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 kg kwaśnych śledzi obranych ze skóry
  • przyprawa curry "kamis"
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • 1 cebula
  • pieprz sól

Przygotowanie

  1. Obrane ze skóry sledzie opłukać i pokroic na 1cm kawałki ,cebulę drobno posiekać i posolić- odstawić . Przygotować sos :-majonez i jogurt( ewentualnie smietanę)wymieszć i dodać curry aż do uzyskania lekko żółtej barwy sosu .Śledzie wymieszać z cebulą i zalać sosem odstawić do lodówki
Śniadanie ryby Boże Narodzenie przekąska kolacja majonez cebula curry śledzie jogurt naturalny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze