Śledzie w porach

Pyszne śledzie i nie spotykane

dodany przez: elleu

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
94 kcal
Ocena:

(średnia 4.39 z 158 głosów)

Składniki:

  • 8 płatów śledziowych słonych ala matias
  • 1 duża pora, część biała
  • majonez(ilość wzależności od potrzeby) Najlepiej Kielecki
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Śledzie w porach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jeśli śledzie są za słone trzeba je namoczyć. Śledzie trzeba pokroić poprzecznie w kawałki. Porę przekroić wzdłóż i pokroć cienko półksiężyce następnie trzeba sparzyć porę. Porę przełożyć do śledzi i włożyć majonez i popieprzyć i wymieszać wszystko. Śledzie najlepiej smakują po 2 dniach

Kalorie: 94


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: