ŚLEDZIE POD PIERZYNĄ

Niczym jak śledziowy tort...

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 185 głosów)

Składniki:

  • 200g płatów śledziowych
  • 1 duży lub 2 mniejsze ziemniaki
  • 1 duża lub 2 mniejsze marchewki
  • 2 jajka
  • majonez
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Gotujemy marchewkę, ziemniaki (w łupinach) i jaja (na twardo).
  • Śledzie kroimy na kawałki (ok 3-4 cm)
  • Na półmisku układamy warstwami: śledzie, starte (na tarce jarzynowej) ziemniaki, marchew i jaja (osobno białka i żółtka). Każdą warstwę solimy,pieprzymy i polewamy majonezem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy