ŚLEDZIE POD PIERZYNĄ

Niczym jak śledziowy tort...

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 200g płatów śledziowych
  • 1 duży lub 2 mniejsze ziemniaki
  • 1 duża lub 2 mniejsze marchewki
  • 2 jajka
  • majonez
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Gotujemy marchewkę, ziemniaki (w łupinach) i jaja (na twardo).
  2. Śledzie kroimy na kawałki (ok 3-4 cm)
  3. Na półmisku układamy warstwami: śledzie, starte (na tarce jarzynowej) ziemniaki, marchew i jaja (osobno białka i żółtka). Każdą warstwę solimy,pieprzymy i polewamy majonezem.
ryby Boże Narodzenie sałatka przekąska kolacja sledz ziemniaki jaja marchew
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze