REKLAMA

Śledzie po litewsku

Porcja: 340 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
340 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 176 głosów)


Składniki:

  • 30 dag filetów w oleju
  • 2 cebule
  • 2 goździki
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 6 ziaren pieprzu
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • po 2 łyżki rodzynek sułtanek i koryntek

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • Cebule pokroić w plastry, sparzyć, osączyć, porozdzielać krążki. W 2/3 szklanki wody zagotować przyprawy, odcedzić i wystudzić.
  • Wywar wymieszać z winem, sparzonymi rodzynkami i cebulą. Śledzie pokroić w dzwonka, zalać marynatą, wstawić na noc do lodówki.
  • Inne przepisy na Wigilię

Kalorie: 340

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy