Śledź w jogurcie

Smaczny śledź w jogurcie doskonały na kolację

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 opakowania śledzi matjas w oleju
  • 1 duży gęsty jogurt naturalny
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnie jabłko
  • cytryna
  • musztarda

Przygotowanie

  1. Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w dużej wielkości kwadraty.
  2. Cebulę posiekać w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach a czosnek przecisnąć przez praskę.
  3. Przygotowanie sosu jogurtowego:
  4. Cebulę, jabłko i czosnek włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać jogurt i ćwierć łyżeczki musztardy i wymieszać.
  5. Śledzie układamy warstwowo przekładając wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym.
  6. Tak przygotowane śledzie najlepiej smakują na drugi dzień.
Śniadanie ryby czosnek przekąska jogurt matjas
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze