sledz_w_jogurcie

Śledź w jogurcie

Ocena:

4.43 (161)

  • 15 min.
  • dla 5 osób
Smaczny śledź w jogurcie doskonały na kolację

Składniki:

  • 2 opakowania śledzi matjas w oleju
  • 1 duży gęsty jogurt naturalny
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnie jabłko
  • cytryna
  • musztarda

Śledź w jogurcie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w dużej wielkości kwadraty.
  • Cebulę posiekać w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach a czosnek przecisnąć przez praskę.
  • Przygotowanie sosu jogurtowego:
  • Cebulę, jabłko i czosnek włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać jogurt i ćwierć łyżeczki musztardy i wymieszać.
  • Śledzie układamy warstwowo przekładając wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym.
  • Tak przygotowane śledzie najlepiej smakują na drugi dzień.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne