Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym :

Szybkie danie na kolację .

Dodany przez:

Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym :

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 3 płaty śledzia marynowanego
  • ½ szklanki pokrojonych w plasterki marynowanych pieczarek
  • ½ marynowanej papryki
  • 1 duży korniszon
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany kwaśnej – gęstej
  • pieprz mielony
  • cukier
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki musztardy

Przygotowanie

  1. Płaty śledzia pokroić w paseczki , paprykę również , korniszona w pól plasterki. Zmieszać majonez z e śmietaną i musztardą. Połączyć śledzia, pieczarki, paprykę, korniszona, natkę pietruszki i sos. Wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem .
ryby przekąska kolacja wegetariańska sos majonez śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze