Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym :

Szybkie danie na kolację .

SosymajonezPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 197 głosów)

Składniki:

  • 3 płaty śledzia marynowanego
  • ½ szklanki pokrojonych w plasterki marynowanych pieczarek
  • ½ marynowanej papryki
  • 1 duży korniszon
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany kwaśnej – gęstej
  • pieprz mielony
  • cukier
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki musztardy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Płaty śledzia pokroić w paseczki , paprykę również , korniszona w pól plasterki. Zmieszać majonez z e śmietaną i musztardą. Połączyć śledzia, pieczarki, paprykę, korniszona, natkę pietruszki i sos. Wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy