Skrzydełka zasmażane z serem

Smaczne i chrupiące skrzydełka.

Dodany przez:

Skrzydełka zasmażane z serem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • skrzydełka
  • jajka
  • ser kilka plastrów
  • zioła prowassalskie
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • tarta bułka

Przygotowanie

  1. Skrzydełka oczyścić, umyć,oprószyć solą i pieprzem,natrzeć ziołami.Odstawic na conajmniej godz. Panierować w roztrzepanym jajku, w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając. Na jednej z usmażonych stron skrzydełka położyć ser pokrojony w słupki, obsypać posypaną natką pietruszki. Przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia sera.Można też skrzydełka najpierw obgotować.
ser mięso obiad przekąska kolacja skrzydełka.jajka świat serów
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze