Skrzydełka zasmażane z serem

Smaczne i chrupiące skrzydełka.

dania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.45 z 195 głosów)

Składniki:

  • skrzydełka
  • jajka
  • ser kilka plastrów
  • zioła prowassalskie
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • tarta bułka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Skrzydełka oczyścić, umyć,oprószyć solą i pieprzem,natrzeć ziołami.Odstawic na conajmniej godz. Panierować w roztrzepanym jajku, w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając. Na jednej z usmażonych stron skrzydełka położyć ser pokrojony w słupki, obsypać posypaną natką pietruszki. Przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia sera.Można też skrzydełka najpierw obgotować.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy