Skrzydełka bardzo szybkie z gęsiarki

Smaczne i bardzo soczyste skrzydełka:)

Dodany przez:

Skrzydełka bardzo szybkie z gęsiarki

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1,5 kg dużych skrzydełek z kurczaka
  • przyprawa do drobiu
  • masło roślinne
  • sól
  • 1 szklanka białego wina(200 ml)

Przygotowanie

  1. Skrzydełka namoczyć w zimnej wodzie,dokładnie umyć,wytrzeć do sucha,posolić i natrzeć przyprawą do drobiu.
  2. Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła roślinnego,obsmażyć skrzydełka chwile po każdej stronie na złoty kolor,ułożyć w gęsiarce.
  3. Podlać białym winem,przykryć i dusić 20-25 pod przykryciem na małym palniku gazowym.
  4. Smacznego.
obiad przekąska masło skrzydełka przyprawa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze