-Pół kg. warzyw na patelnię(brokuł, kalafior, ziemniaki, marchew, cebula, kukurydza, fasola)
-20 dag. startego sera
-2 łyżki śmietany 18%
-pół opakowania makaronu, np. świderki
-olej do smażenia
-przyprawy(czosnek, bazylia, sól)
Serowo-czosnkowe warzywa na patelnię. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Makaron gotujemy, odcedzamy, studzimy. Na patelnię wrzucamy warzywa, smażymy ok. 15 minut , podlewamy wodą i dusimy ok. pół godziny. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy śmietanę, mieszamy , tak aby powstał sos. Przyprawiamy dużą ilością czosnku granulowanego i bazylią. Na oddzielnej patelni smażymy makaron, ok. 15 minut, posypujemy startym serem, czekamy aż ser się roztopi, nie mieszamy. I gotowe, smacznego!