Serowiec z ryżem

Ocena:

4.52 (179)

  • 1 godz. 10 min.
Sernik -inaczej

Składniki:

  • Ciasto
  • 2 szkl.mąki
  • 10 dag.masła
  • 5 łyżek cukru
  • jajko
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa
  • 2 szkl.mleka
  • po szklance ryżu i cukru
  • 50 dag.sera białego
  • 4 jajka
  • budyń śmietankowy
  • cukier waniliowy

Serowiec z ryżem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło posiekać z mąką, dodać resztę składników, zagnieść ciasto.
  • Ryż ugotować na mleku.
  • Żółtka utrzeć z cukrami, dodać ser, budyń, ryż ( przestudzony) . Wymieszać .
  • Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek i mieszamy delikatnie.
  • Połowę ciasta wykładamy na natłuszczoną blachę , potem wykładamy masę i przykrywamy resztą ciasta.
  • Piec 50 min/180 st.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne