Serowe talary ze śliwkami

Przepis na serowe talarki ze śliwkami

Dodany przez:

Serowe talary ze śliwkami

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
470 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1/2 kg śliwek
  • 20 dag zmielonego twarogu
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • torebka cukru waniliowego
  • 6 łyżek oleju
  • szczypta soli
  • 30 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 4 łyżki śmietany kremówki (36 proc.)

Przygotowanie

  1. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  2. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
  3. Śliwki umyć, osuszyć, podzielić na ćwiartki. Twaróg utrzeć z 6 łyżkami mleka, łyżką cukru, cukrem
  4. waniliowym, olejem oraz solą. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić
  5. ciasto.
  6. Uformować wałek i pokroić go na 12 talarków. Każdy rozwałkować na placek o średnicy ok. 10 cm, formując „miseczkę”. Ułożyć je na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Budyń rozprowadzić
  7. 1/2 szklanki mleka, a resztę mleka zagotować. Wlać budyń, stale mieszając, i ponownie zagotować;
  8. przestudzić.
  9. Na każdą miseczkę wyłożyć porcję budyniu i ułożyć cząstki śliwek. Oprószyć resztą cukru, brzegi posmarować śmietaną. Piec ok. 20 min w temperaturze 200˚C.
deser dla dzieci śliwki ciastka serowe talarki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze