Sernik z piernikami

Ocena:

4.4 (178)

  • 2 godz. 0 min.
Jest doskonałym deserem po niedzielnym obiedzie:)

Składniki:

  • Składniki:
  • - 1,5 kg sera zmielonego 3 razy.
  • - 35 dkg cukru pudru
  • - 11 jajek
  • - 2 cukry waniliowe
  • - 1 i pół budyniu śmietankowego
  • - opakowanie (500 g) pierników w czekoladzie bez nadzienia.
  • Polewa:
  • - 1 czekolada mleczna
  • - 1 czekolada gorzka
  • - 10 dkg margaryny
  • - 15 dkg rodzynek (zalać alkoholem na całą noc)

Sernik z piernikami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta:
  • Margarynę ucierać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  • Dodawać po jednym żółtku i po łyżce sera.
  • Dodać też budyń (proszek)
  • Białka ubić i dodać do masy, lekko wymieszać.
  • Połowę masy wylać na blachę, ułożyć na nią pierniki i wylać pozostałą masę.
  • Piec 70 minut.
  • Wykonanie polewy:
  • Margarynę roztopić w małej ilości wody, dodać połamane czekolady.
  • Roztopić na płynna masę.
  • Dodać odsączone rodzynki.
  • Wymieszać i studzoną polewą polać sernik.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne