Sernik z brzoskwiniami

Pyszny brzoskwiniowy sernik na Święta

Dodany przez:

Serniki

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • CIASTO
  • mąka -3 szkl
  • żółtka -3 szt
  • margaryna -250 g
  • cukier -0,5 szkl
  • proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki
  • cukier waniliowy -1 opak
  • kakao -2 łyżki
  • MASA SEROWA
  • jajka -6 szt
  • ser 3 krotnie mielony -1,5 kg
  • budyń śmietankowy -1 opak
  • cukier waniliowy -1 opak
  • cukier kryształ -1 szkl
  • sok z cytryny- 1 szt
  • margaryna -15 dag
  • PONADTO
  • brzoskwinie- 1 puszka

Przygotowanie

  1. CIASTO
  2. Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia , zrobić dołek, dodać pokrojoną na kawałki margarynę, dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy i kakao, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, włożyć do zamrażalnika na 1 godz. MASA SEROWA Margarynę rozpuścić w rondelku. Całe jajka utrzeć z cukrami do białości, następnie powoli wlewać do jajek ciepłą margarynę, cały czas ucierając. Ser włożyć do miski, dodać masę jajeczną, sok z cytryny i budyń, ostrożnie wymieszać. Biszkopty odlać z syropu, osączyć. Wysmarować tłuszczem blachę do pieczenia o wymiarach ( 40x25), wyłożyć połowę ciasta, na ciasto wyłożyć połowę masy serowej i ułożyć na niej połówki brzoskwiń, i wyłożyć resztę masy serowej. Na wierzch zetrzeć drugą połowę ciasta ciemnego na tarce o dużych otworach. Sernik piec 55 minut w 175 stop
ser jajka deser sernik brzoskwinie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze