Schabowy z jajkiem sadzonym

ciekawa odmiana zwykłego schabowego

dodany przez: Joanna 55

schabowy dania mięsne jajko sadzone

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 173 głosów)


Składniki:

  • Schab 4 plastry
  • Sól lub Vegeta Natur
  • Pieprz kolorowy
  • Bułka tarta z sezamem
  • Jajko roztrzepane do panierki
  • Jajko sadzone 4 szt

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Schab rozbić
  • przyprawić solą lub Vegetą i pieprzem.
  • Przykryć szczelnie i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
  • Następnie panierować w bułce
  • jajku i znów w bułce lub bułce z sezamem. Usmażyć na rumiano.
  • Na drugiej patelni usmażyć jajka sadzone
  • po 1 sztuce na każdy kotlet schabowy.
  • Ułożyć na kotlecie i oprószyć je pieprzem i delikatnie solą.
  • Warto posypać też posiekanym szczypiorkiem.
  • Podać z kapustą zasmażaną i ziemniakiem z wody oprószonym koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy