Schabowy w sosie pieczarkowym

Ocena:

4.51 (198)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
dodatek do obiadu

Składniki:

  • schab 3 plastry
  • pieczarki 10-12 sztuk
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • czosnek 1-2 ząbki
  • masło 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Schabowy w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso rozbić. Czosnek pokroić i rozetrzeć ze solą. Natrzeć nim mięso i oprószyć pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.
  • Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić. Udusić na rozgrzanym maśle.
  • Dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej dusić.
  • Oprószyć mąką, podlać wodą i energicznie wymieszać.
  • Doprawić do smaku, dodać umytą i drobno pokrojoną natkę pietruszki.
  • Przygotowany sos wyłożyć na kotlety.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne