Schabowe w sosie musztardowym

Szybki i pyszny pomysł na schabowego.Gorąco polecam :o)

schabowydania mięsneSosy

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 146 głosów)

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 4 łyżki śmietany, 1
  • łyżka mąki,
  • 200 ml bulionu,
  • 4 korniszony lub ogórki kiszone,
  • sól, pieprz,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kotlety opłukać, lekko rozbić tłuczkiem, osolić, natrzeć pieprzem, oprószyć mąką i zrumienić z obu stron na tłuszczu. Przełożyć do garnka i zalać bulionem. Przykryć i dusić 15 minut. Dodać ocet, pokrojone na plasterki korniszony, musztardę i śmietanę. Wymieszać i dusić bez przykrycia przez 5 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy