Schab ze słoika

schab smakuje wybornie

Dodany przez:

Schab ze słoika

Dania gotowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2.88 z 16 głosów)

Składniki

  • 2 kg schabu wieprzowego
  • Sól peklowa
  • Vegeta Natur
  • Pieprz kolorowy
  • Czosnek granulowany
  • Majeranek
  • Po 1 listku na słoik
  • Po 2-3 ziarenka ziela angielskiego na słoik
  • Po 2-3 łyżki zimnej, przegotowanej wody na każdy słoik

Przygotowanie

  1. Schab pozbawić błony i pokroić w plastry, tak jak na schabowe tyle tylko, że go nie rozbijamy.
  2. Mięso oprószyć z każdej strony solą peklową, Vegetą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem.
  3. Przykryć i odstawić w chłód na 2 godziny lub dłużej nawet na dobę.
  4. Następnie układać w słoiki do ¾ wysokości i wlać wodę.
  5. Włożyć też listek i ziele.
  6. Słoiki zakręcić i pasteryzować 1 godzinę na drugi dzień powtórzyć pasteryzację.
Śniadanie mięso przekąska kolacja majeranek sól peklowa schab pasteryzowany
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze