Schab z serem

Ocena:

4.53 (161)

  • 60 min.
  • dla 7 osób
Schab ma ten smak co chciałąm osiągnąć

Składniki:

  • Dzisiaj zrobiłam ze schabu kotlety schabowe z żółtym serem
  • 70 gram schabu bez kości
  • 20 dag sera
  • 2 jaja
  • sól prowansalska Kamis
  • bułka tarta 200 gram
  • keczup
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej Kamis
  • pół łyżeczki lubczyku Kamis

Schab z serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab pokroić w plastry cieniutkie doprawić solą ,pieprzem, gałką muszkatołową i lubczykiem. Na schab kładziemy plaster sera przykrywamy drugim plastrem schabu maczamy w jajku ,bułce tartej i smażymy na oleju . Wykorzystałam olej Rapso jest smaczny i nie pryska w czasie smażenia .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne