schab_faszerowany_pieczarkami

Schab faszerowany pieczarkami

Ocena:

4.42 (188)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Pomysl na niedzielny obiad i nie tylko :)

Składniki:

  • 40 dag schabu
  • cebula
  • 15 dag pieczarek
  • kieliszek czerwonego wina
  • jajko
  • bulka tarta
  • maka
  • pieprz
  • sol
  • olej lub margaryna do smazenia

Schab faszerowany pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab podzielic na 2 części, w kazdej zrobic naciecie/kieszonke ( by dobrze sie kroilo mozna mieso wlozyc na godzine do zamrazalki ). Pieczarki podsmazyc z cebulka i przyprawami - gdy ostygna nakladamy farsz w kieszonki, dla pewnosci mozna spiac otwor wykalaczka. Kotlety przyprawiamy z wierzchu i panierujemy w mace, jajku i bułce tartej. Smazymy na oleju, oliwie, margarynie - co kto woli w miedzyczasie podlewajac winkiem.
  • Zamiast podlewac mieso winem mozna w nim trzymac surowe mieso przez noc.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne