Paski schabu

Ocena:

4.49 (182)

  • 15 min.
  • dla 1 osoby
Paski schabu w pikantno-miodowym sosie

Składniki:

  • 150 g schabu
  • 1 paprykę czerwoną
  • 3-4 pieczarki
  • małą cebulę
  • sól, pieprz
  • tao-tao słodko-pikantne
  • łyżkę stołową miodu

Paski schabu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć. Pokroić w paski i podsmażyć na oleju. Pokroić cebulę w piórka, pieczarki posiekać, paprykę kroimy w paseczki. Wszystkie składniki łączymy z paskami schabu. Doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodajemy 100 ml tao tao i łyżkę stołową miodu.
  • 3. Dusimy przez 5 min na wolnym ogniu.
  • 4. Najlepiej podawać z ryżem i świeżymi warzywami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne