SCHAB Z JARMUŻEM

Mój pomysł na coś co zdrowe i inaczej smakuje .

Dania główne

Ocena:

(średnia 4.52 z 159 głosów)

Składniki:

  • 1,40 schabu bez kości
  • 1/2 kg pieczarek
  • opakowanie jarmużu
  • 3 małe cebulki
  • ser mozzarella
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Schab umyć osuszyć zrobić w środku przez cały dziurę na farsz natrzeć solą i pieprzem
  • Pieczarki oczyścić pokroić to samo zrobić z cebulą następnie na tłuszczu przesmażyć cebulkę bez zrumienienia dodać pokrojone pieczarki około połowa tych pieczarek przesmażyć i wystudzić.
  • Jarmuż z blanszować około 2-3 minuty i zahartować w zimnej wodzie odcedzić
  • Następnie do wystudzonych pieczarek dodać jarmuż i ser doprawić i wymieszać napełnić kieszeń w środku schabu spiąć wykałaczkami.
  • .Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmażyć schab następnie przełożyć go do rynienki podlewając wodą z wypłukanej po smażeniu patelni dodać resztę pieczarek wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni .
  • Piec do 2 godzin podlewając powstałym sosem z pieczenia .Podawać z dowolnymi dodatkami wg uznania .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 900 min.
Schab z solanki.
*****

Ivon

Schab z solanki.