SCHAB PO WARSZAWSKU

Ciekawie wygląda jak i smakuje

dodany przez: margaret65 margaret65

dania mięsne

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 155 głosów)

Składniki:

  • 250g do 300g pieczonego schabu ,
  • 2 łyżki majonezu ,
  • szczypiorek ,
  • listki sałaty ,
  • Na nadzienie:
  • 3 jajka,
  • 150 g utartego i przyprawionego chrzanu ,
  • 50 g masła ,
  • cukier ,
  • sól ,
  • pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Schab po warszawsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wykonanie:
  • Upieczony schab podzielić na 5 porcji. Każdy plaster naciąć, ale nie do końca, tak aby utworzyła się kieszeń. Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami nadzienia, przyprawić do smaku. Farszem napełnić kieszeń, posypać siekanym szczypiorkiem. Nadziane porcje schabu ułożyć na półmisku, lekko posmarować majonezem, udekorować wg uznania

Porady

Sprawdź też przepis na schab pieczony z morelami!


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy