Schab pieczony z rozmarynem

Ocena:

4.49 (167)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Pyszny schab z rozmarynem, doskonały jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapki.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
  • 1/4 szkl. oleju
  • pieprz, sól
  • tymianek
  • rozmaryn
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 2-3 liście laurowe

Schab pieczony z rozmarynem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć obficie solą i pieprzem
  • 2. W kubeczku rozrobić olej z przyprawami i kilkoma ząbkami zduszonego czosnku.
  • 3. Mięso nakłuć w kilku miejscach, w powstałe w ten sposób ''kieszonki'' wbić kawałki ząbków czosnku.
  • 4. Powstałą marynatą natrzeć mięso i wstawić do lodówki, najlepiej na noc.
  • 5. Piec w rękawie w piekarniku w temp. 220 stopni, a po około 30min. zmniejszyć temp do 180-200 stopni i piec jeszcze przez około 60min
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne