Schab pieczony w musztardzie

Schab można podawać na ciepło lub na zimno cienko pokrojone jak wędlinę.

dodany przez: iziona iziona

dania mięsne

Czas przygotowania:
48godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 185 głosów)

Składniki:

  • 1.5 kg schabu bez kości
  • 1/2 słoiczka czosnku w aromatyzowanym oleju
  • 2 łyżeczki soli peklowej
  • świeżo mielony pieprz
  • 4 łyżki ostrej musztardy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Schab pieczony w musztardzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab umyć i dokładnie osuszyć następnie natrzeć sola peklowa i zostawic w lodówce na 2 godziny po tym czasie mieso naciąć w kilkunastu miejscach ostrym nożem i w otwory wcisnąć czosnek, mieso posypać sporą ilością pieprzu i dodatkowo jeszcze 1/2 łyzeczki soli po wierzchu posmarować musztardą. Przygotowane mieso umieścić w woreczku do pieczenia i ułożyć go w brytfance, odstawić na noc do lodówki, następnie dolać do brytfanny 1 szklankę wody i piec około 1.5 godz w 190-200 st po upieczeniu zostawić w woreczku do przestudzenia.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: