SCHAB MURZYNEK

Pyszne

Dodany przez:

Mięsne

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Kawałek schabu oczyścić włożyć tak na godzinę do wody około litra z łyżeczką soli . Podzielić na kotlety osuszyć
  • Mieszanka do kotletów
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki chili
  • łyżeczka oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Mięso podzielić na kotlety.
  2. Następnie obtoczyć w mieszaninie zostawić na 5 minut.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i smażyć kotlety z obu stron po kilka minut.
  4. Następnie podawać oprószone solą i pieprzem z dowolnymi dodatkami.

Wskazówki

Można użyć kotletów pomijając w kawałku po prostu ukroić następnie obtoczyć w mieszance i usmażyć .

kakao schab chilii
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy