schab_duszony_w_piwie_i_warzywach

Schab duszony w piwie i warzywach

Ocena:

4.5 (177)

  • 8 godz. 0 min.
Schab marynowany duszony z warzywami i piwem

Składniki:

  • 1,5 kg schab bez kości
  • 1 szkalnka piwo
  • 1 sztuka kostka mięsna
  • 2 sztuki marchew
  • 1 sztuka por (biała część)
  • 2 sztuki pietruszka korzeń
  • pieprz
  • kucharek
  • ziele angielskie

Schab duszony w piwie i warzywach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab opłukać osuszyć i oprószyć obficie pieprzem i kucharkiem. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Warzywa obrać i pokroić w kostkę lub talarki. Z szklance wody rozpuścić mięsną kostkę i dodać warzywa i kilka ziaren ziela angielskiego chwilę pogotować wszystko razem. Schab opiec lekko z każdej strony na patelni aby nie puszczał soków podczas pieczenia. Schab włożyć do naczynia żaroodpornego polać warzywami i bulionem na końcu szklanką piwa. Piec ok 60 minut w temp 180 stopni. Można podawać z warzywami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne